Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Suspesa la ‘tirada a l’art’ per les boies a la platja de Lloret

Photo Credit To Xino Xano

La tradicional tirada a l’art, la festa que des de fa 37 anys mostra a la platja de Lloret la tècnica de la pesca d’arrossegament des de la platja practicada durant segles pels pescadors al litoral català, no es podrà celebrar avui, com estava previst. Els organitzadors, la penya Xino Xano, van carregar ahir contra el consistori perquè encara no s’han retirat les boies que delimiten la zona de pas de les embarcacions a l’estiu. El president de l’entitat, Joan Draper, explicava que les boies i els ancoratges submarins impedeixen calar les xarxes, que s’enredarien als morts de formigó, i critica la “desídia” de la regidoria de Platges.

L’edil delegat, Jordi Orobitg, argumentava que “aquest any s’ha demanat permís per allargar la permanència de les boies per evitar que els creuers envaeixin la zona de bany”, ja que encara hi ha persones que es capbussen a l’aigua. Tenien previst treure-les la setmana passada, però el temporal va impedir els treballs i aquesta setmana l’empresa concessionària tenia altres compromisos que tampoc ho han fet possible.

Malgrat això, Draper lamentava que ni Orobitg ni ningú del consistori els hagi ofert “cap alternativa”, com ara negociar el trasllat de la convocatòria a alguna altra platja de la comarca.

Pel president de la penya, celebrar la tirada en una altra data al desembre és inviable, ja que cal tornar a tramitar el permís de capitania i el calendari els aboca al Nadal. Sí que esperen poder fer la segona tirada, a principi de febrer.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1028026-suspesa-la-tirada-a-l-art-per-les-boies-a-la-platja-de-lloret.html

Related posts