Diumenge 21 Abril, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Serveis a les platges de Lloret….?

Photo Credit To MILLOR

La temporada alta de platges amb la consegüent activació de tots els serveis vinculats al litoral comença el dia 1 de juny en horari extensiu a les principals platges de Catalunya.

No es pot entendre que amb les eines telemàtiques de previsió meteorològica existents no hi hagi la mínima planificació de donar per acabades les possibilitats que un temporal pugui moure la sorra d’un costat a un altre de la platja de Lloret, deixant via lliure per adequar els corresponents serveis per a l’inici del mes de juny.

A Barcelona, a banda del servei de neteja de la sorra que funciona durant tot l’any, concretament per a la temporada de platges, el dia 1 de juny es posen en funcionament també els serveis de neteja de l’aigua, manteniment del litoral i servei de salvament i socorrisme.

A Lloret no hi ha cap dutxa, cap passera de fusta, ni rastre del servei de bany adaptat i amb turistes i usuaris potencials sense poder utilitzar cap d’aquests serveis. Aquesta situació només la podem atribuir a la deixadesa en la gestió d’un actiu tant important com son les nostres platges, després en omplim la boca de competicions esportives a peu de sorra, en quines condicions? amb quins serveis?

Any rere any amb l’excusa del mal temps s’endarrereix la posta a punt dels serveis de platja en detriment del turisme que ens visita i els ciutadans que volen gaudir del nostre actiu mes preuat.

Des del MILLOR pensem que cal reforçar les tasques de neteja a les platges amb l’increment d’usuaris, activar la neteja de la superfície del mar amb la barca municipal, posar en marxa els sanitaris públics i les dutxes així com funcionen les guinguetes, garantir que les platges siguin accessibles a les persones amb mobilitat reduïda i ja posats, disposar d’un ampli ventall de suports in situ i tecnologies per conèixer a l’instant l’estat de les platges: panells informatius digitals, la web i ràdio municipal o a través de les aplicacions mòbil disponibles per a Iphone i Android, els quals ofereixen informació en temps real sobre l’estat de la mar, les banderes, les temperatures i la insolació, el color de la bandera, la qualitat de l’aigua, la radiació ultraviolada, la temperatura de l’aigua i de l’aire, la presència de meduses, o localitzar els serveis municipals més significatius disponibles a les platges: cossos de seguretat, WC i transports.

Post source : MILLOR

Related posts