Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

El secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Lloret de Mar queden en llibertat després de l’escorcoll

Photo Credit To ACN

El secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) han quedat en llibertat un cop acabat l’escorcoll que aquest dimecres ha fet la Guàrdia Civil als seus despatxos. Tots dos han sortit de l’Ajuntament pel seu propi peu després de vuit hores de registre. El jutjat d’instrucció número 2 de Blanes ha citat a declarar els dos funcionaris com a investigats el dia 21 de juliol.

La Guàrdia Civil ha detingut el secretari i l’interventor de l’Ajuntament de Lloret de Mar en l’operació Tro, que s’ha iniciat aquest dimecres a primera hora. Aquesta diligència està relacionada amb la investigació de presumptes adjudicacions fraudulentes de contractes dels serveis de neteja a raó de 8 milions d’euros anuals durant deu anys a l’empresa GBI Serveis i per l’adjudicació per la construcció del centre de tractament de residus, que es va posar en marxa amb un any de retard el 2014 i va tenir un cost de 44 milions d’euros.

En la seva visita a l’Ajuntament els agents només han escorcollat els despatxos del secretari i l’interventor. A banda, s’han ordenat quatre registres d’empreses habitatges particulars, entre els quals el domicili del propietari de GBI, Gustavo Buesa –que encara continua–, i l’embargament de comptes i béns immobles. L’operació continua oberta i no es descarten més actuacions.

Els agents de la Guàrdia Civil s’han endut de l’Ajuntament nombroses caixes amb documentació sobre adjudicacions i contractes que els anteriors equips de govern van signar amb l’empresa GBI Serveis, de l’empresari Gustavo Buesa.

Els advocats del secretari i de l’interventor han defensat que els expedients de contractació són impecables i que els contractes es van fer complint la legalitat.

L’operació, ordenada per la Fiscalia contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada i coordinada pel Jutjat número 2 de Blanes, investiga la comissió de presumptes delictes de prevaricació, suborn, malversació de fons públics, frau, negociacions i activitats prohibides als funcionaris públics, a banda dels abusos en l’exercici de les seves influències, i tràfic d’influències. Anticorrupció va iniciar les indagacions arran d’una denúncia a principis de març, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El cas, de moment, es troba sota secret de sumari.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/987395-el-secretari-i-l-interventor-de-l-ajuntament-de-lloret-de-mar-queden-en-llibertat-despres-de-l-escorcoll.html

Related posts