Dijous 20 Juny, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Restringiran el fum en vuit espais de platges de Lloret

Photo Credit To Luís Serrat

L’Ajuntament de Lloret de Mar pretén millorar l’aire que es respira a les platges del municipi. Segons una moció aprovada en el ple d’ahir a la nit, el consistori declararà vuit espais diferents de zones de bany habituals de la vila com a “espais sense fum”. Pendent d’un futur acord de la junta de govern local, la intenció és que a l’estiu l’acció de fumar ja estigui restringida en aquests punts, que són a sis platges i cales diferents.

La moció acordada entre l’equip de govern (CiU, PSC i ERC-Avancem) i ICV-EUiA (a l’oposició) delimita els punts on es demanarà que no hi hagi burilles i ni s’hi fumi. Són a les platges de Treumal, sa Boadella, sa Cova, Canyelles (a l’espai de sa Somera). A Fenals hi haurà dos espais: a garbí, des de la pineda de Fenals fins al racó d’en Sureda, i a llevant, des del carrer Domènech Carles fins al final del camí de ronda, a Can Sarrió. A la platja gran també hi haurà dos llocs: el primer, en un perímetre de cent metres a tocar el Miniclub i la biblioplatja, i el segon, a llevant, des de l’avinguda Pau Casals fins a sa Caleta (incloent-hi la cala).

En el ple, el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg (ERC-Avancem), va explicar que senyalitzaran els espais, augmentaran el personal i que els punts on es restringirà l’acció de fumar – “no podem prohibir-ho”, va precisar– és on les platges són considerades naturals o bé s’hi ha detectat més presència de menors i famílies. “Calculem que gairebé el 40% de l’espai de platges del municipi forma part d’acord”, va dir.

“Som realistes”

La moció inicial que havia presentat ICV-EUiA qualificava d’“espai sense fum” totes les platges del municipi, però Miguel Gracia (ICV-EUiA) va acceptar els canvis introduïts per l’equip de govern: “Som realistes.” Gracia va dir que a Galícia hi ha cinquanta localitats que formen part d’una xarxa de platges sense fum.

La moció es va aprovar amb divuit vots a favor: CiU (6), Millor (4), el PSC (2), ERC-Avancem (2), ICV-EUiA (2), En Lloret Sí Se Puede (1) i l’edil no adscrit Enric Martínez –el socialista Antonio Lorente no hi va poder ser ahir–. Sols Ciutadans (2 edils) s’hi va oposar. L’acord inclou que l’Ajuntament promourà una xarxa catalana de platges sense fum i buscarà el suport de les autoritats sanitàries per implementar les zones.

Comptes aprovats: 68,4 milions

El ple d’ahir de Lloret de Mar també va servir perquè s’aprovés inicialment el pressupost de la corporació (68.433.177,32 d’euros). Als deu vots de l’equip de govern, s’hi va sumar el del regidor no adscrit, Enric Martínez, i en canvi hi va haver nou vots en contra, dels grups del Millor, ICV-EUiA, Ciutadans i l’edil d’En Lloret Sí Se Puede. No hi era el socialista Antonio Lorente.

El regidor d’Hisenda, Albert Robert (CiU), va explicar que el pressupost supera en 2.565.000 euros els comptes del 2017 i que l’endeutament de l’Ajuntament és de gairebé el 44%. Segons Robert, “fa sis anys l’endeutament era del 115%”. Del pressupost, vuit milions seran per a inversió, 1.075.000 euros per al pla de reconversió turística de la destinació de Lloret. D’aquest milió, la Generalitat n’aporta 500.000 euros aquest any.

El regidor d’Hisenda va dir que els comptes “milloren el dia a dia dels veïns, amplien la despesa social i ajuden en el pla de reconversió”. Marc Fuertes (Millor) hi troba a faltar promoció turística i impuls a la creació de treball.

Post source : http://www.diaridegirona.cat/selva/2018/01/31/lajuntament-lloret-creara-espais-fum/893275.html

Related posts