Diumenge 21 Abril, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Renovació

A mesura que s’ apropa l’ esperada cita electoral de les municipals, s’ensuma amb nitidesa el que es conformarà com un dels temes centrals de la campanya: la renovació.

Després d’ una larguísima temporada de governs convergents –durant la qual hem passat de la megalomania delirant de “l’era Crespo” a la passivitat catatònica de l’actual govern municipal– ens ve al cap una interrogació ben lògica carregada d’una certainquietud: què ens ofereix la marca del somriure taronja?

Ens ofereix renovació, #VoluntatDeRenovació per ser exactes. Tan malament ho han fet els governs convergents dels darrers dotze anys per no poder aprofitar ni l’apuntador?

La renovació pot esdevenir plaent, com quan canviem els bolquers d’un nadó i el fem sentir fresc i net, però també pot ser una mera operació cosmètica que maquilla però no canvia –allò de modificar-ho tot perquè, al capdavall, no canviï res–, com han fet, sense anar més lluny, les entitats financeres que van estafar les iaies amb les preferents. Han reemplaçat els directors i el personal de les oficines bancàries, però els del darrere continuen sent els de sempre.

La veritat és que no podem saber si les cares renovades són millors o pitjors que les precedents. La sorpresa es descobrirà després de les eleccions, quan s’hagi de fer la feina real. Haurem de votar els nostres representants sense saber gairebé res de la seva capacitat per governar. Com ho farem per triar amb unes mínimes garanties de no errar el tret?

Coneixem d’antuvi que serem bombardejats amb eslògans i frases que sonen bé, rimin o no, però que no concreten res. Tot vindrà farcit d’imatges boniques, sobretot d’instantànies poc espontànies que inspiren confiança, seny, compromís, seriositat i renovació. Molta renovació!

Tard o d’hora ens adonarem que tot aquest decorat del món de Disney que es desplega davant els nostres ulls no serveix per triar i, finalment, ens haurem de fixar en allò més essencial: les persones. Haurem de ser capaços de reflexionar sobre quina mena de persones volem que governin la nostra vila. Volem persones d’acció o gent passiva? Persones acomplexades o desvergonyides? Gent que pateix “pel que diran” o gent que actua sense por? Gent amb molts lligams o persones lliures?

Aquestes properes setmanes continuarem estant a la disposició de tothom qui vulgui conèixer els components de l’equip del MILLOR. No som sants, ni pretenem ser-ho. Som humans, imperfectes, ens empeny la motivació per fer la nostra aportació al poble que estimem. Al MILLOR hi trobareu persones heterogènies quant a tarannà i amb molta experiència en àmbits diversos, sobretot del món dels autònoms i de la petita i la mitjana empresa. No som un partit tradicional, no ens comanda cap aparell polític de Girona, de Barcelona o de Madrid, i només ens devem als nostres conciutadans lloretencs.

Sabem què és lluitar, sabem què és guanyar i també sabem què és caure i tornar-se a aixecar.

Autor : Lluís Mosella

Related posts