Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Queixes a Lloret per la construcció de dos negocis turístics a Cala Canyelles

Photo Credit To Joan Sabater

Un canvi en el planejament de Lloret de Mar per autoritzar la construcció de dos negocis turístics a Cala Canyelles ha provocat queixes de la comunitat de propietaris de la zona residencial i de l’entitat ecologista SOS Lloret. Els opositors creuen que l’hotel i la casa de turisme rural afecten un corredor biològic que uneix els boscos del Montgròs i el massís de Cadiretes amb el mar. L’equip de govern (PDC, ERC-Avancem i PSC) sosté que la redistribució feta “fa més viable el sector”, segons diu el regidor d’Urbanisme, Joan Bernat (ERC-Avancem).

La modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) es va aprovar en el ple del 22 de setembre del 2015. La comunitat de propietaris, que presideix Lluís Picart, veu deficiències greus en el projecte, com ara que inclouen els estudis d’impacte ambiental i de mobilitat generada o les “coordenades exactes dels dos establiments”.

Els propietaris de Cala Canyelles sostenen que la modificació urbanística farà que s’augmenti l’ocupació (de 6.157,97 a 8.066,90 m²) i que afecta la delimitació de zones verdes, cosa que només pot fer la Generalitat i no la comissió territorial d’Urbanisme. SOS Lloret demana, fins i tot, que es desclassifiqui el sector com a urbanitzable i que s’eviti que hi hagi els negocis.

Bernat assenyala que els establiments turístics s’han redistribuït en dos sectors en lloc d’un, més a prop de les edificacions ja existents, però que en cap cas s’ha augmentat la superfície edificable, diu. A més, el projecte inclou l’asfaltatge de l’antiga carretera de Lloret a Tossa.

La comunitat de propietaris de la zona residencial de Cala Canyelles de Lloret i l’entitat SOS Lloret van presentar al·legacions poc després que el ple del 22 de setembre del 2015 aprovés, de manera inicial, la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal (POUM). SOS Lloret va presentar l’escrit el 28 d’octubre i els amos ho van fer el 4 de novembre. Les al·legacions encara no han estat resoltes.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1011994-queixes-a-lloret-per-la-construccio-de-dos-negocis-turistics-a-cala-canyelles.html

Related posts