Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

La piscina de Lloret, més barata i amb més activitats

Photo Credit To Manel Lladó

Rebaixar els preus, millorar l’accessibilitat, donar més serveis i prioritzar l’abonat sobre altres usos són les principals línies d’acció que endegarà l’Ajuntament de Lloret per donar impuls a la piscina municipal, a través del nou director de l’equipament, Ricard Salinas.

“Les previsions per al 2015 eren que hi hagués més de 4.000 abonats, però en tenim 1.470”, explica el regidor d’Esports, Joan Bernat. L’Ajuntament és conscient que un equipament com el de la piscina no donarà beneficis, però vol que el dèficit sigui el menor possible. Per incrementar el nombre de socis, són els que sostenen l’equipament, es rebaixaran preus i també es farà una campanya per buscar abonats en poblacions del voltant.

Per Salinas, els preus de la piscina de Lloret estan “una mica per sobre de la línia de mercat”. L’adult abonat paga 52,70 euros al mes, “mentre que en altres piscines properes els preus oscil·len entre els 39 i els 47”. “A Lloret vull incentivar molt més l’abonament familiar, que la piscina no estigui sobretot enfocada als adults o a gent gran, sinó que puguin anar-hi famílies, i que hi hagi activitats per als fills”, explica Salinas. La quota familiar és de més de 90 euros al mes, preu que el nou director també considera massa alt per atreure aquest segment de població. També es milloraran els serveis que s’ofereixen tant a dins com a fora de l’aigua, i es prioritzarà el soci. Si fins ara quan es llogaven carrers per a turisme esportiu només en quedaven dos de lliures per als abonats (d’un total de deu), amb els canvis que s’implementaran els socis tindran sempre quatre carrers lliures. Les facilitats per aparcar també estan en el punt de mira. Davant la piscina hi ha un aparcament municipal, però sovint a l’estiu és ple perquè no només és per als usuaris. Els canvis a l’exterior implicarien també traslladar el dipòsit de vehicles i un magatzem de la brigada, fet que permetria també fer pistes de pàdel.

Major benefici social

Sportise i Clece, que van gestionar les instal·lacions des que es van obrir el gener del 2014, van deixar la gestió de comú acord amb l’Ajuntament al·legant pèrdues d’uns 500.000 euros i des del mes passat se’n fa càrrec l’Ajuntament. Bernat en defensa el “benefici social” com a servei per a la ciutadania i confia que amb els canvis com a mínim hi hagi més equilibri econòmic. “Ja sabem que, com passa amb molts equipaments, haurem d’assumir una mica de dèficit, però n’hem de treure la màxima rendibilitat social”, explica.

Salinas va ser director tècnic de la piscina de Pineda, que, segons explica, va passar en dos anys de 1.270 a 2.700 socis. Llicenciat en ciències de l’activitat física i de l’esport, també va ser coordinador tècnic de les piscines Bernat Picornell de Barcelona i de les de salt de Montjuïc. “És un repte, però ens en sortirem”, assegura.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/13-serveis/977200-la-piscina-de-lloret-mes-barata-i-amb-mes-activitats.html

Related posts