Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Més aparcament gratuït i IBI congelat a particulars a Lloret

Photo Credit To www.diputaciolleida.cat

L’Ajuntament de Lloret de Mar portarà avui a l’aprovació del ple les ordenances fiscals, que preveuen congelar l’IBI tot i que es crea un tipus de gravamen més alt per als immobles no residencials que tenen els valors cadastrals més alts. També proposarà que els residents de Lloret tinguin una hora gratuïta en qualsevol dels aparcaments del municipi, i que paguin a meitat de preu l’aparcament tant a les zones blaves com als pàrquings. Fins ara, els lloretencs tenien una hora gratuïta durant nou mesos (s’excloïa l’estiu), però ara la mesura es vol fer extensiva la resta de l’any.

Pel que fa a l’IBI, el gravamen general continuarà sent del 0,72%, igual que l’any passat, tot i que els terrenys urbanitzables on no s’hagi edificat tributaran com a rústics mentre no s’hi construeixi, una mesura que ja s’ha aprovat també en altres municipis. Aquest darrer punt representarà un descens dels ingressos d’uns 278.000 euros, segons va explicar ahir el regidor responsable d’Hisenda, Albert Robert.

Aquest descens es preveu compensar amb el nou barem per als immobles que tenen els valors més alts. Així, els d’ús comercial amb un valor cadastral mínim de 137.981 euros, els d’oci i hostaleria amb un valor mínim de 962.232 euros, els industrials de més de 116.065 euros de valor cadastral i les oficines amb valor superior als 143.287 euros tindran un gravamen del 0,77%.

Canvis als guals

En un altre apartat, les ordenances preveuen gravar més els guals segons el nombre d’aparcaments que hi hagi. La taxa ja es va plantejar inicialment en les ordenances del 2017, però no va prosperar. Robert va destacar que s’ha aconseguit un ampli consens entre els grups.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1268524-mes-aparcament-gratuit-i-ibi-congelat-a-particulars-a-lloret.html

Related posts