Dissabte 25 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Els lloretencs pagaran la meitat a les zones blaves

Photo Credit To Nova Ràdio Lloret TV

Els lloretencs pagaran la meitat a les zones blaves del municipi, segons el plec de taxes i ordenances fiscals que es va aprovar ahir en el ple. Aquest va ser un dels canvis destacats que preveuen les noves ordenances, que inclouen també una taxa per l’ús del sòl, el subsòl i el vol de la via pública a les empreses de telefonia mòbil, i la congelació de l’IBI, amb una disposició que té en compte que, si l’any vinent la revisió cadastral fes pujar el rebut, el gravamen baixaria a 0,72 punts, un fet que deixaria l’impacte en el rebut “pràcticament reduït a zero”, segons va dir el regidor d’Hisenda, Albert Robert. També va destacar la rebaixa del 9% en el rebut d’escombraries, que passarà a ser d’uns 117 euros, cosa que situaria Lloret, segons el regidor, “com el municipi de la Selva amb el rebut d’escombraries més barat”. Els habitatges d’ús turístic, però, pagaran més, com ja s’havia anunciat, un fet que permet fer la rebaixa als establiments comercials (excepte els de restauració). Pel que fa a la taxa a les empreses de telefonia mòbil, els 472.000 euros que es preveuen recaptar aniran al fons de contingència, en previsió que les empreses de telefonia presentin al·legacions i en el supòsit que l’Ajuntament els hagués de tornar. Malgrat que era una proposta d’ICV-EUiA (que va votar en contra de les ordenances), en el ple es va recordar que el PSC ja ho havia proposat el 2009, tot i que no es va aprovar.

Les noves taxes i ordenances fiscals van ser objecte d’un llarg debat, en el qual el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va oposar-se a fer pagar més els HUT per les escombraries, i va afirmar: “Robert enganya, perquè Lloret no ha d’aplicar el cost del transport, cosa que sí han de fer els altres municipis, perquè tenim abocador i centre de tractament a casa nostra.” El regidor d’Hisenda va respondre que el contracte a Lloret inclou la neteja de les platges, que molts altres municipis de la Selva, en canvi, no tenen, i que encareix el servei. Per Robert, el municipi català que es podria comparar amb Lloret seria Salou, i mentre que el cost per habitant a Lloret és de 164 euros, a Salou és de 173. “No tenim un rebut tan alt com el que s’està venent sempre”, va afirmar. Tot i això, va deixar la porta oberta a revisar el contracte. Pel que fa als HUT, l’alcalde, Jaume Dulsat, va dir que no se’ls “criminalitza” per fer-los pagar més cares les escombraries, però hi va afegir: “És una activitat econòmica que no estava regulada i creiem fermament que genera més escombraries i es recicla menys.”

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1018505-els-lloretencs-pagaran-la-meitat-a-les-zones-blaves.html

Related posts