Dissabte 25 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Lloret suspendrà un any les llicències de pisos turístics

Photo Credit To J.Ferrer
L’Ajuntament de Lloret de Mar portarà a l’aprovació del ple de dilluns una moratòria d’un any dels habitatges d’ús turístic (HUT). Aquesta moratòria ja es va plantejar el mes de setembre en una moció del grup d’ICV-EUiA. Llavors, però, l’alcalde, Jaume Dulsat, ja va explicar que el consistori treballava per “endreçar” els HUT i es va comprometre a frenar la concessió de noves llicències abans d’acabar l’any. Per tot plegat, va demanar al portaveu d’ICV-EUiA, Xavi Rodríguez Pacios, que retirés la moció, i el grup hi va accedir.

El nombre d’habitatges d’ús turístic ha crescut un 37% en els últims dos anys a Lloret de Mar. El 2014 n’hi havia 2.055 de registrats, el 2015 ja n’hi havia 2.447 i ara són 2.832. A banda d’això, també n’hi ha molts que no estan registrats. Mentre el consistori prepara una nova ordenança del sector, ha decidit congelar les llicències per obrir-ne de nous durant un any. El govern municipal, a més, vol establir un topall per barris per evitar que es continuïn registrant habitatges d’aquest tipus a les zones més turístiques. El segon tinent d’alcalde, Jordi Orobitg, va explicar que els informes tècnics municipals situen el llindar òptim de pisos d’ús turístic entorn dels 3.000. “Hem arribat a un límit raonable i sobrecarregar el municipi amb més places suposaria fer una pressió sobre serveis públics que no podem assumir”, alerta.

El 2014, l’Ajuntament ja va aprovar una modificació del POUM per adaptar-lo a la normativa de la Generalitat que regulava aquest tipus d’habitatges (que data del novembre del 2012), i en el ple del mes d’octubre passat, ja es va aprovar un increment de la taxa d’escombraries per als HUT. Orobitg va valorar que, si Lloret de Mar vol despuntar com a destinació de qualitat, no pot continuar creixent en aquest àmbit: “Ens hem d’exigir uns nivells d’ocupació raonables, una massificació no es correspon amb el criteri de sostenibilitat ni amb una destinació com la que pretenem que sigui Lloret”.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1032468-lloret-suspendra-un-any-les-llicencies-de-pisos-turistics.html

Related posts