Dissabte 25 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Lloret de Mar posa xip a 84 gossos i 47 gats i els dona d’alta al registre ANICOM

Photo Credit To http://www.naciodigital.cat/

Un total de 84 gossos i 47 gats s’han xipat i donat d’alta al registre ANICOM durant la campanya d’identificació gratuïta d’animals de companyia que ha dut a terme l’Ajuntament de Lloret i el Consell Comarcal de la Selva del 18 al 30 de setembre. En total, a dia d’avui, Lloret de Mar té censats un total de 1.506 animals: 1.438 gossos i 68 gats, a l’espera d’inscriure els animals de companyia xipats en l’esmentada campanya.

La principal novetat d’enguany ha estat  que s’ha comptat amb la col·laboració de centres veterinaris de la localitat, la qual cosa ha permès fer les implantacions de xip en les respectives clíniques veterinàries, garantint unes millors condicions sanitàries i de treball, ha informat l’Ajuntament. Els centres veterinaris que han participat en la campanya són la Clínica Ignasi Mir (Av. Rieral, 38), Clínica Rosa Macià Termes (C/ Sènia del Barral, 36) i el Centre El Vellmarí (C/ Cienfuegos, 5).

Jordi Orobitg, regidor de Media Ambient ha recordat que «amb aquestes campanyes des de l’Ajuntament i el Consell es pretén facilitar a propietaris o posseïdors d’animals de companyia la identificació i el registre de la seva mascota al cens municipal i a l’ANICOM per tenir accés a les dades dels animals en casos de pèrdua, fugida o abandonament».

L’any 2016 el servei comarcal de recollida d’animals de companyia perduts i/o abandonats va gestionar 155 gossos dels quals únicament un 30% estaven identificats, i un 15% registrats al cens municipal. L’evolució dels percentatges durant aquest any 2017 continua mostrant una conjuntura preocupant.

Post source : http://www.diaridegirona.cat/selva/2017/10/15/lloret-mar-posa-xip-84/873065.html

Related posts