Dissabte 25 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Lloret de Mar desestima les al·legacions dels hotels i bars a les ordenances fiscals

Photo Credit To MILLOR

L’Ajuntament de Lloret de Mar va convocar un ple extraordinari i «urgent» per dissabte a les nou del matí, per resoldre les al·legacions presentades a les ordenances fiscals del 2017 i que així, aquestes puguin entrar en vigor al gener. Segons va avançar Nova Ràdio Lloret, n’hi ha dues: un del sector de l’oci nocturn i l’altra del gremi d’hotelers. Aquests últims al·leguen que no és legal l’increment de la taxa d’escombraries, que pujarà un 25% en els hotels i càmpings i un 100% en els habitatges d’ús turístic. El president del sector, Enric Dotras, va argumentar que aquests equipaments ja paguen més que la resta de veïns pel fet de dur a terme una activitat econòmica. Per això va avançar que els hotelers estan disposats a recórrer als tribunals si l’Ajuntament tomba l’al·legació.

Per la seva part, el regidor d’Hisenda, Albert Robert, va explicar la urgència del ple, assegurant que si les ordenances no es publiquen al BOP abans d’acabar l’any, es prorrogarien les d’aquest 2016.

El Ple

Tots els grups, excepte el Millor, voten en contra de les al·legacions dels gremis sobre el clavegueram i les deixalles.

El ple de l’Ajuntament de Lloret de Mar va desestimar les al·legacions presentades a les ordenances fiscals del 2017. Tots els grups excepte el Moviment independent (Millor) van votar a favor de desestimar les al·legacions. L’equip de govern va decidir fer-ho en un ple extraordinari d’urgència dissabte per tenir marge suficient de publicar al BOP les taxes i impostos municipals de l’any que ve abans que acabi el 2016. Si no fos així, es prorrogarien les ordenances d’enguany. Això hauria afectat, per exemple, a l’IBI. Un fet que van recordar CDC, ERC i el regidor no adscrit.

El Millor va ser l’únic favorable a les al·legacions dels gremis d’hotelers i de locals d’oci nocturn i, per tant, va votar en contra de desestimar-les. Els primers demanaven que no s’incrementi la taxa de recollida d’escombraries en un 25% als hotels i en un 100% als habitatges d’ús turístic (HUTs); el principal grup de l’oposició argumenta que no es pot demostrar de cap manera que un habitatge d’ús turístic generi més deixalles que un habitatge normal.

Pel que fa als locals d’oci nocturn, els agremiats van presentar una al·legació a la taxa del clavegueram que es manté igual que el 2016; els propietaris dels locals creuen que paguen més del que haurien i el Millor els dóna la raó, tot i que la resta de grups municipals van criticar que els empresaris l’únic que volen és reduir despeses. El representant del sector és Richard Bentham, que és regidor del Millor i que ha seguit el ple des del públic, en no poder participar ni del debat ni de la votació per estar-hi vinculat.

Escolta la intervenció de Marc Fuertes.

Post source : http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/12/25/lloret-mar-desestima-allegacions-dels/820886.html

Related posts