Dissabte 25 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Lloret ha de pagar 310.000 euros a la constructora del sociocultural en interessos

Photo Credit To Ajuntament Lloret de Mar

El jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona ha condemnat l’Ajuntament de Lloret a pagar 310.237,51 euros a l’empresa Acciona Infraestructuras, que va construir l’edifici sociocultural de Lloret. El jutjat dona la raó a la constructora en la seva reclamació dels diners en concepte d’interessos de demora perquè se li van pagar amb retard les certificacions de l’obra, que es va començar a construir el 2006 i es va inaugurar el 2011.

Per fer front a aquesta condemna, en la modificació de crèdit aprovada pel ple del 19 de desembre passat es van preveure 210.000 euros en pagament a la constructora. En el ple, el portaveu d’ICV-EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, va preguntar al regidor d’Hisenda, Albert Robert, si l’Ajuntament havia denunciat també Acciona perquè no havia complert el contracte. “No sé com està, ni si més endavant hi haurà una sentència favorable a l’Ajuntament per incompliment de contracte i podrem recuperar els diners”, va contestar Robert.

L’Ajuntament de Lloret i Acciona tenen un altre plet pendent, ja que l’obra va acabar costant més del que estava pressupostat (eren 8,5 milions però finalment el cost va estar al voltant dels 10 milions). A més, havia de construir-se en 26 mesos i va acabar allargant-se 53 mesos. Robert va dir en el ple: “Estem pendents que comparegui el perit perquè ens respongui uns aclariments que ens demana l’advocat. S’està negociant, perquè encara no està liquidat el tema.”

Acciona va ser l’adjudicatària de la construcció de l’edifici sociocultural, situat a la plaça Pere Torrent, per acord de ple de l’1 de juny del 2006, segons s’exposa en la sentència, per un import de 8.560.087,97 euros i un termini previst d’execució de 26 mesos. Les obres van començar el 6 de novembre del 2006 i es van certificar mensualment a l’Ajuntament, que havia de pagar les certificacions “en el termini màxim de seixanta dies des de la seva expedició”, però l’abonament es va fer amb retard.

La construcció de l’edifici sociocultural va estar envoltada de problemes, que van fer que l’obra s’allargués molt més del compte. A més, un cop inaugurat l’edifici, el 2011, s’hi van detectar degoters i filtracions d’aigua, i l’Ajuntament va donar el 2014 sis mesos a la constructora perquè solucionés el problema, cosa que finalment va fer. L’equipament més destacat del sociocultural és la biblioteca, que té una superfície de gairebé 3.000 metres quadrats i disposa d’un fons de més de 45.000 documents.

Les pluges i l’encariment de l’obra, al ple del 2008

El 22 de desembre del 2008, dos anys després que comencessin les obres, el ple municipal va aprovar una modificació del contracte d’obra, amb la qual s’afegien 1.586.000 euros al cost de l’obra, que estava adjudicada per 8.560.000 euros. Amb aquest encariment, el cost s’elevava a 10.284.000 euros. L’obra, segons es va comunicar llavors, només estava executada en un 30%, i ja feia tres mesos que havia d’estar acabada. CiU (que governava) i el PP van votar a favor de la modificació, mentre que a l’oposició, el PSC, ICV-EUiA i ERC hi van votar en contra, i el Grup Independent de Lloret es va abstenir. Segons va argumentar llavors el govern, les pluges que van inundar la zona havien complicat les obres i l’adjudicatària no en tenia cap culpa.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/10-administracions/1040068-lloret-ha-de-pagar-310-000-euros-a-la-constructora-del-sociocultural-en-interessos.html

Related posts