Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

La justícia autoritza el govern de Lloret a obrir el camí de ronda a Can Juncadella

Photo Credit To www.elpuntavui.cat

L’Ajuntament de Lloret de Mar podrà obrir el tram del camí de ronda que passa per Can Juncadella, una finca privada vinculada al cercle familiar del president de la república del Kazakhstan. Així ho va comunicar ahir el consistori després de rebre l’autorització del jutjat contenciós número 3 de Girona, que els dóna un termini de 15 dies per fer-ho. «En els pròxims dies donarem compliment a la sentència, prendrem possessió d’un camí que ja és públic i valorarem en quin estat es troba», va explicar ahir el regidor d’Espai urbà i Sostenibilitat, Jordi Orobitg (ERC).

Aquest pas està tallat des del 2009, a causa d’un conveni que va signar l’equip de govern d’aleshores -encapçalat per Xavier Crespo (CiU)- amb el propietari de la finca, la mercantil Flinder Data SA, en el qual aquest últim es comprometia a finançar la construcció d’un camí de ronda entre la platja de Canyelles i cala Morisca -d’uns 1.200 metres de longitud- amb uns 400.000 euros, a canvi de tenir tallat al pas el camí públic GR-92 que passa per dins de la finca privada.

El camí de ronda, però, no es va arribar a fer mai. Els propietaris, que van col·locar una porta per impedir el pas, van presentar un projecte inicial que el servei de Costes va rebutjar el 2011, instant-los a fer una sèrie de canvis per obtenir el vistiplau. Dos anys més tard, el 2013, la Junta de Govern Local de l’època els va reclamar la documentació que faltava i, aquell mateix any, es va detectar que la propietat havia presentat un projecte completament nou. L’equip de govern d’aleshores va considerar que s’havia vulnerat l’acord inicial, motiu pel qual el gener de 2015 va decidir rescindir el conveni i reclamar als amos de Can Juncadella ?-que van presentar un recurs contenciós administratiu- que reobrissin el pas.

Durant tot aquest procés, els propietaris van enderrocar el 2010, amb l’autorització de la Comissió d’Urbanisme de Girona, la casa dels masovers i el galliner per construir una mansió-xalet de convidats amb 13 suites, 19 banys, bodega, piscina i saló de te en aquesta zona situada dins l’espai d’Interès Natural del Massís de Cadiretes, a tocar de cala Morisca, i que forma part de la Xarxa Natura 2000.

Ultimàtum i suspensió
No va ser, però, fins al mes de maig passat quan el ple va aprovar donar un ultimàtum de 10 dies al propietari de la finca perquè «cessés en la seva activitat d’usurpació» abans que, en cas d’incompliment, els serveis municipals procedissin a «recuperar l’immoble» mitjançant «l’execució forçosa» i «sol·licitant, si cal, l’auxili de la força pública i l’autorització judicial». El termini acabava el dia 15 de juny, i aquell mateix dia, el jutjat contenciós número 3 de Girona va suspendre l’execució forçosa aplicant una mesura cautelaríssima. El jutge va al·legar que, en aquest cas, havia de prevaler l’interès particular per damunt del general perquè va considerar que amb l’obertura d’ofici del camí, la finca quedaria afectada i es provocarien danys a la propietat.

L’equip de govern (ERC, PSC, CiU) va presentar llavors al·legacions a la mesura, ja que consideren que l’interès privat no pot prevaldre al públic, i el juliol passat, el jutge la va aixecar. Finalment, aquest mateix jutjat va comunicar ahir al consistori que els autoritza a obrir el camí de ronda en un termini de dues setmanes. «Per a nosaltres és una victòria, perquè fa molts anys que aquest camí està tancat i ara, finalment, el jutge ens ha donat la raó», va valorar ahir l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (CiU). «Tot i això, abans d’obrir el camí volem ser prudents i inspeccionar com està per garantir la seguretat dels vianants», va afegir el batlle lloretenc.

En aquest sentit, Orobitg va remarcar que en cas que els propietaris no acatin la resolució judicial, l’Ajuntament disposa de mecanismes legals per fer-la efectiva. «Esperem no haver d’arribar a aquest punt. Ells poden presentar un recurs d’apel·lació, però creiem que compliran», va valorar el regidor republicà, qui va afegir que tampoc es tracta «que aquest senyor es trobi gent a la porta de casa». Així mateix, Orobitg va recordar que l’equip de govern es va comprometre a recuperar el màxim de trams possibles del camí de ronda durant aquesta legislatura, i que, per això, ja estan negociant una sèrie d’expropiacions amb Urbanisme per tal d’habilitar el camí de ronda entre Lloret i Blanes.

Post source : http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/10/22/justicia-autoritza-govern-lloret-obrir/810609.html

Related posts