Dissabte 25 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Un HUT a Lloret caducarà si està inactiu durant 15 mesos

Photo Credit To Quim Puig

El pla especial d’habitatges d’ús turístic (HUT) que prepara l’ajuntament de Lloret de Mar preveu que la llicència d’un establiment turístic caducarà si està inactiu durant un “període continuat de 15 mesos”. És un dels articles del nou pla, que l’equip de govern (CiU, PSC i ERC Avancem) va exposar a la ciutadania en un acte públic, dijous al vespre a la biblioteca.

Davant més de 150 persones, amb molts propietaris i gestors d’aquest tipus d’establiment, el regidor de coordinació de l’acció de govern, Jordi Sais (CiU), i el redactor del pla especial, l’arquitecte Josep Maria Blázquez, van donar detalls de la regulació. El pla ha de ser ratificat per la Comissió d’Urbanisme de Girona i podria entrar en vigor l’últim trimestre d’aquest any.

L’article 15 del pla especial recull que el permís d’activitat caduca si no hi ha activitat durant 15 mesos. També passarà el mateix si no es paga la taxa turística, entre altres casos. La caducitat es declararà prèvia tramitació d’un expedient en el qual es donarà audiència al titular del permís. A Sais i Blázquez, els van acompanyar dijous el caporal de la policia local, Ignasi Garcia, i Jesús Jiménez, enginyer d’activitats de l’ajuntament.

L’ajuntament té comptabilitzades el nombre incidències provocades pels HUT. Del 26 de gener al 9 de setembre del 2017, la policia va rebre 183 avisos, la majoria dels quals (110), del que seria l’eixample de Lloret, que inclou sectors com ara Sant Quirze, la zona esportiva, Can Carbó, El Molí, El Rieral i Can Ribalaigua, entre d’altres.

Unes 1.500 irregulars

Sais assenyala que l’ajuntament no considera nociu un HUT per defecte, però sí que va admetre dijous que a l’agost “la major part de les incidències venen causades per les HUTS”. Amb el pla, el consistori pretén posar fi a accions especuladores amb la propietat i reduir el nombre d’HUT irregulars, assenyala Sais. Ara mateix a Lloret n’hi ha unes 3.000 establers, i Sais diu que n’hi ha gairebé uns 1.500 irregulars.

El pla especial preveu que el nombre d’HUT d’un barri no superarà el 10% dels habitatges. A més, d’aquí a poques setmanes entrarà en vigor la nova ordenança d’HUT. Aquest últim text inclou que els gestors dels establiments o els propietaris hauran de respectar l’aforament de la llicència demanada i atendre qualsevol incidència que provoquin els seus clients en un termini màxim de mitja hora si els inspectors municipals o els agents de la policia local ho reclamen. Hi ha d’haver un rètol a l’entrada –de l’edifici o de l’habitatge– amb un codi QR amb què els inspectors podran conèixer el tipus de llicència i qui és l’amo o l’empresa gestora.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1333280-un-hut-a-lloret-caducara-si-esta-inactiu-durant-15-mesos.html

Related posts