Dijous 20 Juny, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

El govern de Lloret, a punt de tancar un pacte amb el PSC

Photo Credit To Quim Puig

CDC i ERC estan a punt de tancar un acord de govern a Lloret de Mar amb el PSC, segons van confirmar ahir fonts d’aquest partit i de CDC. Aquest acord –que encara no està tancat del tot però que està molt avançat– permetria al govern de Lloret tenir la majoria d’onze regidors al ple (CDC en té sis; ERC, dos, i el PSC, tres).

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, recorda que des de l’inici del mandat han “allargat la mà” a la resta de grups per formar govern i, de fet, ja es va arribar a signar un pacte amb el PSC, però un posterior acord amb ERC-Avancem va fer que l’acord es trenqués. Ara, el partit socialista sembla que no veu inconvenient a tenir com a company de govern Joan Bernat (ex-PSC i ara d’Avancem) i l’acord entre els tres grups es podria tancar aviat. El secretari d’organització de la federació del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, va admetre ahir que l’acord està “molt avançat i madur”, però que la militància de Lloret també s’hi haurà de pronunciar.

Per Lamuà és important, en consistoris fragmentats políticament com ara Lloret, Blanes i Figueres, arribar a acords que garanteixin la governabilitat. Lamuà opina també que, tot i ser partits amb una ideologia diferent, “hi ha àrees en què el PSC no només està còmode, sinó que pot imprimir marca de ciutat”. “No pot ser que tinguem pobles i ciutats enfangats per qüestions estrictament partidistes”, opina el secretari d’organització del PSC. El portaveu del PSC a Lloret, Antonio Lorente, va admetre també que el pacte està molt avançat però que n’han de parlar amb la militància. “Hi ha bona sintonia i ganes de fer coses. Avui en política no hi ha cap més remei que entendre’ns perquè les majories s’han acabat a tot arreu”, va opinar el regidor.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/951214-el-govern-de-lloret-a-punt-de-tancar-un-pacte-amb-el-psc.html

Related posts