Dijous 20 Juny, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Els gossos tindran un espai a la platja de Fenals de Lloret en temporada baixa

Photo Credit To Quim Puig

L’adequació d’un espai per a gossos a la platja de Fenals és una de les novetats que incorpora la nova ordenança reguladora i de protecció dels animals de Lloret de Mar, aprovada de manera inicial el 18 de desembre. El text preveu que en temporada baixa –del 16 d’octubre al 14 de març– els gossos podran passejar en un espai senyalitzat de Fenals.

El nou espai permetrà que els gossos es moguin pel passeig i per la platja, és a dir, per la zona de bany de Fenals. L’àrea que s’habilitarà serà d’uns 400 metres de llargada, entre l’hotel Rigat i la Casa del Mar. Pendent de les al·legacions que hi pugui haver, els gossos hauran d’anar lligats, assenyala el regidor de Medi Ambient de Lloret, Jordi Orobitg (ERC-Avancem): “Molt a prop hi ha un espai ampli d’agilitat en què els animals ja poden córrer amb tota llibertat.”

Un títol per cinc anys

Els animals no podran ser abeurats a les fonts, les dutxes i els rentapeus de la platja –assenyala l’ordenança–, però es permetrà que els gats ferals (gats que corren amb llibertat) puguin ser “respectats” i se’ls pugui “mantenir en l’espai que ocupen”. Per això, l’Ajuntament donarà una autorització (carnet) a responsables acreditats perquè mantinguin les colònies de felins en bon estat. A Lloret es calcula que hi ha una vintena de colònies controlades de gats ferals. Les persones acreditades vetllaran pel seu bon estat i per esterilitzar els individus malalts. El consistori disposa de la col·laboració de personal de l’Associació Protectora d’Animals Sense Casa (Apasc) de Lloret.

L’obligació de diluir els orins amb aigua

La nova ordenança reguladora i de protecció dels animals va ser aprovada de manera inicial fa 20 dies. Ara és en exposició pública i podria entrar en vigor el mes que ve. El text també inclou l’obligació de diluir els orins de la via pública amb aigua i de recollir les deposicions fecals dels animals. A més, no està permès que els animals facin la micció en façanes d’edificis, al mobiliari i en vehicles estacions a la via pública.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1316540-els-gossos-tindran-un-espai-a-la-platja-de-fenals-de-lloret-en-temporada-baixa.html

Related posts