Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Descarten que el mas d’en Buch sigui la seu del futur museu rural de Lloret

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha descartat el mas d’en Buch com a seu del futur museu rural del municipi. Tècnics de l’àrea d’Urbanisme han desaconsellat que s’hi faci cap actuació a causa de deficiències en l’estructura. “Volíem mantenir la construcció original, però no es pot fer. Ens han dit que [la reforma] costaria molts diners i busquem una altra ubicació”, diu el regidor d’Urbanisme de Lloret, Joan Bernat (ERC-Avancem).

L’anterior equip de govern de Lloret (CiU i ERC) havia de destinar 140.000 euros en el pressupost del 2015 a consolidar l’estructura del mas d’en Buch, del segle XIII. Però la inspecció de la masia, al barri del Rieral, ha fet reconsiderar les actuacions de pes previstes. A banda del museu, Bernat recorda que la intenció era que es poguessin conrear horts.

“El lloc ideal” del RRALL

L’entitat promotora del museu rural, que inclouria el centre d’interpretació de la pagesia, és l’Associació Recull Rural i Artesà de Lloret (RRALL). El portaveu de l’entitat, Lluís Ferrés, considera que el mas d’en Buch és el “lloc ideal” perquè s’hi faci el nou espai perquè “és una antiga casa pairal i al centre del poble”. Membres del RRALL tenen pendent una reunió amb regidors de l’equip de govern.

El RRALL va néixer el 2013 i disposa d’unes 3.000 peces restaurades i catalogades, tant del món de la pagesia com d’oficis artesans vinculats com ara el de boter, escloper o baster. L’entitat, que presideix Rafel Roig, les té en un magatzem cedit pel consistori als baixos del Fòrum Lloretenc, al carrer Felicià Serra i Mont.

Exposició d’estris del vi dins una capella

El RRALL i l’Ajuntament organitzen fins al dia 30 una exposició sobre el procés d’elaboració del vi i el passat vinícola de la vila (amb eines que podrien formar part del museu rural). L’exposició Vinyes verdes, ran de marc agafa el nom del poema Vinyes verdes vora el mar, de Josep Maria de Sagarra, i és a la capella dels Sants Metges, que ha cedit la Confraria de Sant Elm. S’hi exposen, entre altres estris, tisores, garrafes i embuts.

Post source : http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/916472-descarten-que-el-mas-den-buch-sigui-la-seu-del-futur-museu-rural-de-lloret.html

Related posts