Dilluns 27 Maig, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Creixen les estrebades i els robatoris amb violència a Lloret de Mar

Photo Credit To ACN

Les dades policials del darrer any a Lloret de Mar reflecteixen un repunt en els robatoris amb violència i/o intimidació, que creixen un 32%. El que més augmenta són les estrebades (passen de 14 a 25) i els atracaments al carrer (de 50 a 62). Aquesta és la nota negativa d’unes dades que, globalment, són positives a la població. D’octubre de 2015 a setembre de 2016, s’ha reduït un 3,4% els delictes i també hi ha hagut un 13% menys de detinguts.

Concretament, es redueixen significativament els delictes contra la salut pública (-23,4%) i contra l’ordre públic (-37,1%). Ahir va tenir lloc la junta local de seguretat, on van prendre part representants del sector turístic i el conseller d’Interior Jordi Jané, a qui van demanar més presència policial. L’alcalde, Jaume Dulsat, va valorar positivament les dades perquè aquest estiu hi va haver més afluència de turistes i, en canvi, el global de delictes va baixar.

Si es comparen les dades amb el mateix període de fa un any, el nombre de delictes s’ha reduït un 3,4%, passant de 4.469 a 4.306. Això fa que se segueixi la tendència de la darrera junta de seguretat (que analitzava el període octubre de 2014 a setembre de 2015) quan ja es va registrar una davallada del 5,4% en el total de delictes. En el cas de les detencions, se n’han fet un 13% menys. En els darrers 12 mesos s’han arrestat 540 persones, mentre que en el mateix període de l’any anterior la xifra era 621.

La majoria d’aquests delictes són contra el patrimoni (un 57%) però també es compatibilitzen altres casos. Per exemple, les dades policials determinen que s’han reduït un 2% els delictes relatius al trànsit, un 23,4% els casos contra la salut pública (drogues) i un 37,1% els delictes contra l’ordre públic.

Malgrat que la xifra global és bona, la nota negativa la marquen el registre de robatoris amb violència i/o intimidació, que augmenten un 32%. Segons les dades policials, durant el darrer any s’ha passat de 50 a 62 atracaments a l’espai públic i també s’han incrementat les estrebades (de 14 a 25). Són aquests tipus de delicte, precisament, un dels que generen més sensació d’inseguretat entre la població. També passen de 7 a 8 els robatoris a establiments i, en canvi, la policia manté a ratlla els assalts violents a domicilis (només s’ha registrat un cas, com l’any anterior).

Baixen els robatoris amb força

En canvi, en el capítol dels robatoris amb força hi ha hagut un descens global del 4,5%. La davallada més important s’ha donat en els robatoris a establiments, que cauen un 12%. L’alcalde va destacar que ha estat molt útil la unitat específica creada pels Mossos d’Esquadra per actuar en casos de robatoris i d’altres incidents en hotels. Gràcies a la seva actuació, aquest tipus de delictes han passat de 265 a 232 en un any. «Aquest aspecte havia anat a l’alça el 2014 i ja s’ha neutralitzat», va manifestar l’alcalde.

On hi ha hagut un lleuger repunt ha estat en els robatoris amb força a dins de vehicles, que passen de 208 a 213 casos. Això suposa un augment del 2,4%. Es dóna el cas que aquesta tipologia de robatoris també va créixer l’any anterior, amb un augment del 4,5% de casos. Aquest any, a més, s’observa un canvi de tendència en els robatoris a habitatges. Si l’any anterior s’havia aconseguir reduir els casos en un 13,5%, enguany han crescut un 3,5%, passant de 198 a 205. En canvi, els casos de robatoris a empreses cauen de 7 a 5.

Post source : http://www.diaridegirona.cat/selva/2016/11/04/creixen-estrebades-robatoris-violencia-lloret/812887.html

Related posts