Dimarts 23 Juliol, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Concurs per reformar la mobilitat de Lloret de Mar

Photo Credit To Ajuntament Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar convocarà l’any que ve un concurs internacional per reformar la mobilitat al municipi. “Es demanarà a enginyers, arquitectes i urbanistes un projecte bàsic de com podria ser el Lloret del futur pel que fa als eixos principals d’entrada i sortida del poble i les vies internes principals”, exposa Josep Carreras, el coordinador tècnic del pla operatiu (o de reconversió turística).

Les bases del concurs es publicaran a principis del 2019 i inclouran la redistribució del trànsit en les principals vies de Lloret, és a dir, l’avinguda Just Marlès –coneguda popularment com la riera–, els passeigs Agustí Font, Camprodon i Arrieta i Jacint Verdaguer i l’avinguda Pau Casals.

Carreras explica que l’organització d’un concurs sorgeix després de la feina feta pel seminari d’urbanistes que van visitar Lloret el 2016. En el futur concurs hi haurà tres finalistes, dels quals en sortirà el vencedor, el projecte del qual es materialitzarà quan hi hagi diners. A través del pla operatiu, en què també hi són la Generalitat, la Diputació i la Mesa Empresarial de Turisme, l’Ajuntament destinarà 100.000 euros a la convocatòria.

Carreras explica que l’objectiu del concurs és “pacificar el trànsit, ordenar-lo”. “Lloret ha de ser a mitjà termini un poble més pacificat, més amable, més sostenible”, diu el coordinador, que recorda que a l’estiu sol haver-hi col·lapses en l’entrada i la sortida de Lloret i molt volum de trànsit els dimarts i els dissabtes, cosa que es deu a l’entrada i sortida de milers d’estiuejants “i a la mateixa mobilitat dels ciutadans del municipi”.

Més que arbres i bancs

La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, assenyala que la mobilitat és una de les preocupacions del pla operatiu. “En el concurs s’acceptaran propostes en aquest àmbit: no només és posar-hi quatre arbres i quatre bancs i ja està”, afirma.

El concurs era un dels objectius del pla operatiu per al 2018 i era presentat com “la reforma, remodelació i continu urbà des de la circumval·lació d’entrada de Lloret fins al front marítim”. Al final, però, s’endarrereix un any.

Post source : https://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/1450929-concurs-per-reformar-la-mobilitat-de-lloret-de-mar.html

Related posts