Dijous 20 Juny, 2019

Web oficial del Moviment Independent de Lloret

Amplien la planta de lixiviats del centre de tractament de residus

Photo Credit To tania tapia/acn

El govern municipal de Lloret de Mar ha aprovat el projecte d’ampliació i millora de la planta de tractametn de lixiviats del centre de tractament de residus que acull el municipi. L’import de l’execució del projecte és d’1.090.318,08 euros (sense IVA), uns diners que pagarà la concessionària de la instal·lació, GBI, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg (ERC).

El regidor republicà ha explicat que aquesta ampliació de la planta de lixiviats ja està prevista en el plec de condicions de la gestió del centre de tractament de residus i és conseqüència del fet que l’abocador tracta més brossa i, per tant, també s’ha d’ampliar pel que fa als líquids tòxics que en surten. A més, també s’actuarà sobre la bassa de tractament dels lixiviats.

L’ampliació arriba quan en prou feines fa més d’un any que el centre de tractament de residus de Lloret de Mar es va posar en funcionament i va tenir un cost de 42,3 milions d’euros que va aportar el Departament de Medi Ambient de la Generalitat a través de l’Agència de Residus de Catalunya. La posada en marxa de la planta era inviable si s’atenia als residus que es generaven a la comarca de la Selva, motiu pel qual la Generalitat va forçar a municipis d’altres comarques gironines a acudir-hi per dipositar-hi les deixalles, amb el consegüent increment del cost.

Post source : http://www.diaridegirona.cat/selva/2015/08/30/amplien-planta-lixiviats-del-centre/741219.html

Related posts